375,00 zł
Cena regularna:
399,00 zł
Ser kwasowo-podpuszczkowy
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Ser kwasowo-podpuszczkowy to swego rodzaju hybryda, połączenie dwóch najpopularniejszych metod warzenia serów - koagulacji kwasowej, jak w przypadku twarogu oraz koagulacji przy pomocy podpuszczki, jak w przypadku np. Goudy. Poprzez połączenie tych dwóch metod, ser charakteryzuje się niezwykle delikatną konsystencją i nadaje się zarówno jako posiłek wytrawny, jak i baza do różnego rodzaju deserów z miodem, orzechami, czy owocami. Zachęcamy do obejrzenia kursu i spróbowania swoich sił z tym bardzo niezwykłym wyrobem mlecznym.
Możesz obejrzeć bezpłatnie fragmenty szkolenia wideo lub wykupić dostęp bezpośrednio w witrynie Fimple.TV - link poniżej:
https://fimple.tv/kurs/ser-kwasowo-podpuszczkowy-miekki/
Fimple to platforma kursów wideo oraz warsztatów stacjonarnych. Oprócz serowastwa znajdziesz tam wysokiej jakości kursy wędliniarstwa, piekarnictwa, piwowarstwa i inne.
Fimple to pasjonaci rozkochani w tradycji zdrowego i naturalnego jedzenia robionego w domu. Swojskie wyroby są niezastąpione!