375,00 zł
Cena regularna:
399,00 zł
Jak zrobić ser w domu
Cena regularna:
69,99 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Poradnik domowego serowarstwa
Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki.
A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją!
Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone).
Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz się, jak zrobić panir czy mozzarellę, rozkoszuj się smakiem ricotty czy szampana z serwatki.
Zrób sobie ser i zobacz, jakie to łatwe!
Gdyby nie Joanna, nigdy bym się nie odważyła samodzielnie zrobić sera. Przepisy w książce są tak proste i zrozumiałe, że skorzystają z nich zarówno osoby chcące produkować sery profesjonalnie, jak i amatorzy-entuzjaści, miejscy weekendowi serowarzy.
Ewa Wagner, redaktor naczelna magazynu „Kuchnia”
SPIS TREŚCI:
- Wstęp
- Słowniczek Serowara
- Bez mleka nie ma sera
- Sprzęty serowara
- Co ser ma w środku
- Łatwe początki
- Coś poszło nie tak
- Solenie serów
- PRZEPISY - SERY POLSKIE
- PRZEPISY - SERY EUROPEJSKIE
- Sery włoskie
- Sery francuskie
- Europejskie sery dojrzewające
- Sery bałkańskie
- TWAROGI I INNE PRZETWORY Z MLEKA
- Bibliografia
- Podziękowania
- Spis przepisów
- Indeks serów