Sero-jogurtownica 1,5 L z ustawieniem temperatury
Opis
HIT SPRZEDAŻY!
Jest to urządzenie wielofunkcyjne, które sprosta oczekiwaniom wszystkich, którzy chcą swoje domowe menu wzbogacić o pyszne i zdrowe jogurty, a także o serki czy kefir.
Idealnie nadaje się do robienia zarówno zwykłego jogurtu, jak i gęstego jogurtu typu greckiego.
Zwolennikom kuchni wegetariańskiej pozwoli przygotować jogurt z mleka sojowego.
Wyposażona została w timer pozwalający na zaprogramowanie czasu pracy oraz w termostat umożliwiający precyzyjne ustawienie temperatury dojrzewania jogurtu, kefiru, czy sera. Dzięki temu jogurtownica ta zapewnia świetną kontrolę procesu tworzenia ulubionych pyszności i może z łatwością sprostać indywidualnym preferencjom.
Jest szybka, niezawodna, a do tego pięknie zaprojektowana.
Regulacja temperatury w zakresie 20-55 st. C.
Szerokość produktu: 19.5cm
Głębokość produktu: 16.5cm
Wysokość produktu: 21.0cm
Jogurt to napój znany i lubiany od lat, wywodzący się z rejonów Bliskiego Wschodu, w Europie rozpowszechniony przez Turków na Bałkanach i dalej na całą Europę. Zawiera on mnóstwo witamin i mikroelementów oraz przyjazną i korzystną mikroflorę bakteryjną. Dzięki pracy mikroorganizmów, niewiele jest w nim laktozy, przez co mogą go pić również osoby z jej nietolerancją. Idealnie nadaje się do mieszanek z owocami, bakaliami, używany też jest w wielu przepisach kulinarnych.
Niestety, jogurty "ze sklepu" często wzbogacane są różnymi dodatkami takimi jak np. pektyny mające na celu zagęścić konsystencję lub aromaty - "poprawiające" smak. Ponadto, leżące długo w sklepowej lodówce jogurty, mają znacznie mniej aktywnych bakterii niż te świeże.
Jogurt domowy jest zdrowy, łatwy w zrobieniu i smaczny, a przede wszystkim mamy pewność, co jemy.
Pamiętaj, aby kupić również bakteryjne kultury starterowe:
https://serowar.pl/pl/c/Kultury-jogurtowe%2C-kefirowe%2C-probiotyczne/35
Fotorelacja z produkcji domowego jogurtu: