Informacja

Szanowni Państwo, w związku ze znacznie zwiększoną ilością zamówień, czas wysyłki aktualnie wynosi około 2 dni robocze od złożenia zamówienia. Pracujemy nad przywróceniem płynności wysyłek. Przepraszamy za niedogodności i prosimy o wyrozumiałość.

Produkt dnia
Broszura informacyjna Serowar.pl
Broszura informacyjna Serowar.pl
1,00 zł
szt.
Płatności

dotpay

Allegro

allegro opinie

PC - pleśń Penicillium candidum

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 20,00 zł 20.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Producent: Biochem s.r.l.

Opis

Skoncentrowana, liofilizowana kultura starterowa pleśni Penicillium candidum do bezpośredniego zaszczepienia mleka (DVI).

Starter w formie proszku (liofilizat). Opakowanie zakręcane, umożliwia wielokrotne odsypywanie potrzebnej dawki, zakręcanie i chowanie do zamrażarki. Kultura startowa odporna na działanie wyższych temperatur podczas transportu.

Zastosowanie: sery z porostem białej pleśni np. Camembert, Brie, itp.

Pleśń Penicillium candidum nadaje serom charakterystyczny wygląd, a dzięki szybkiemu rozwojowi przeciwdziała wzrostowi niepożądanych pleśni. Jej zdolność rozbijania kwasu mlekowego pozwala zneutralizować kwaśny smak sera oraz wpływa na jego strukturę. Wspomaga również proices dojrzewania sera, wzbogacając jego smak.

 

Nazwa: PC

Seria: Aroma-Tek

 

Kultura dostarczana jest we fiolce zawierającej dawkę na 100 lub 1000 L do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Ta kultura powinna być używana w połączeniu z kulturami bakteryjnymi Cheese-Tek, zwłaszcza z kulturą MST.

 

Możliwości stosowania:

Przed użyciem zdezynfekuj (np. spirytusem) opakowanie oraz narzędzie, które użyjesz do otworzenia!

  • Zaszczepianie bezpośrednie: Wsyp kulturę bezpośrednio do mleka, bez wstępnej aktywacji. Wymieszaj dokładnie.

 

  • Nebulizacja (spryskiwanie): Rozpuścić dawkę na 100 litrów mleka w 0,5 L przegotowanej wody i ochłodzonej do temperatury 20 st. C (lub proporcjonalnie większe/mniejsze ilości). Wysuszyć powierzchnię sera i spryskiwać zgodnie z przepisem, z którego korzystamy przy produkcji sera.

 

Charakterystyka kultur:

Optymalna temperatura dla wzrostu: 28 - 32 ° C
Produkcja gazu: ++
Aktywność proteolityczna: ++++
Aktywność fermentacyjna: -
Tolerancja na sól (50% zahamowania aktywności): 3,5% NaCl

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl