375,00 zł
Cena regularna:
399,00 zł
Wędzarnia balkonowa z termometrem
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Niewielkie urządzenie – duże możliwości – mała wędzarnia pozwoli Ci na przygotowanie pysznych wędzonych ryb, mięs, serów i wędlin nawet na niewielkim balkonie. Niewielkie rozmiary ułatwiają przechowywanie.
Solidne wykonanie – wędzarnia wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością to gwarancja wielu pysznych uczt! Tą wędzarnią z pewnością będziesz cieszyć się przez lata!
Termometr w zestawie – w zestawie do wędzarni dołączony jest termometr - niezbędne urządzenie pozwalające na regulację temperatury podczas całego procesu wędzenia i idealne przygotowanie Twoich ulubionych dań.
Wędzenie pod kontrolą - specjalne palniki, w których umieszcza się bezwonne i bezzapachowe paliwo żelowe znajdują się poza komorą wędzarniczą i posiadają regulację płomienia, umożliwiającą zwiększenie lub zmniejszenie temperatury w komorze wędzarniczej.
Wędzenie dla każdego - już nie musisz mieć dużego ogrodu, aby samodzielnie wędzić. Wystarczy Ci balkon lub taras. Dzięki niewielkim rozmiarom wędzarnię możesz zabrać także na camping czy biwak.
Wybierasz zdrową kuchnię i dbasz o to, jakie potrawy lądują na Twoim talerzu? Wysokiej jakości przenośna wędzarnia sprawdzi się idealnie oraz będzie fantastycznym pomysłem na prezent. Wykonana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej i pozwala na uwędzenie mięsa, ryb, serów, jajek oraz kiełbas. Jej niewielkie rozmiary sprawiają, że możesz używać jej zarówno na balkonie, tarasie, w ogrodzie, jak i podczas podróży, np. na campingu czy biwaku. Wędzarnia pozwoli Ci na jednorazowe uwędzenie do 4 pstrągów. Dzięki solidnej i przemyślanej konstrukcji produkt jest niezwykle wytrzymały i łatwo można utrzymać go w czystości.
Dwa palniki zasilane paliwem żelowym pozwalają na wędzenie bez dostępu do gazu czy prądu. Wędzenie polega na podgrzewaniu od spodu zrębków wędzarniczych umieszczanych na dnie wędzarni, w efekcie czego wytwarza się dym wędzarniczy. Nadmiar tłuszczu powstającego podczas wędzenia ocieka na specjalną tackę tłuszczową, dzięki czemu nie spala się on, a cała wędzarnia niemal nie generuje dymu. Jednocześnie tacka gwarantuje brak kontaktu paliwa z wędzoną żywnością. Specjalne palniki posiadają regulację płomienia, co pozwala zwiększać lub zmniejszać temperaturę w komorze wędzarniczej. Termometr dołączony do wędzarni pozwala zaś na kontrolę tej temperatury i utrzymanie jej na optymalnym poziomie. Twoje ulubione dania będą aromatyczne i pyszne!
Proponowane paliwa żelowe:
Żelowe paliwo 0,5L
Żelowe paliwo 1L
https://serowar.pl/pl/p/Zelowe-paliwo-do-podgrzewaczy-wedzarni/1058
W procesie wędzenia niezbędne jest użycie zrębków wędzarniczych.
https://serowar.pl/pl/c/Zrebki-do-wedzenia/42
Zestaw zawiera:
- brytfannę,
- dolny i górny ruszt,
- tackę okapową na tłuszcz,
- metalowa osłona,
- pokrywę z wbudowanym termometrem (0-100°C),
- dwa metalowe palniki z regulacją płomienia,
- zewnętrzny stelaż wędzarni, w którym umieszcza się palinki
- metalowe kaptury do wygaszenia płomienia
- metalowe uchwyty
WYMIARY WĘDZARNI:
Wysokość: 190 mm
Głębokość: 265 mm
Długość: 420 mm
Grubość stali: 1 mm