375,00 zł
Cena regularna:
399,00 zł
TB - kultura startowa do sera (na 1000 l mleka)
Opis
Wysokiej jakości kultura startowa do masła i serów.
Opakowanie zawiera 10 doz producenta, każda na 100 litrów mleka - łącznie saszetka na 1000 litrów mleka.
Preparat pochodzenia naturalnego, zawiera mieszankę:
- Streptococcus Thermophilus
- Lactobacillus Bulgaricus
Produkcja gazu: brak
Produkcja aromatu: brak
Zastosowanie do: do serów miękkich typu mozzarella, zalecany okres dojrzewania do 30 – 40 dni. Temperatura skrzepu około 38°C
Stosowanie: Zaszczepić kulturę startową bezpośrednio w mleku roboczym. Rozmieszać przez kilka minut, aby zapewnić równomierne rozprowadzenie.
Deklaracja GMO: Produkt nie jest organizmem genetycznie zmodyfikowanym, nie został uzyskany ani uzyskany z organizmów genetycznie zmodyfikowanych zgodnie z definicjami Rozporządzenia UE 1829/2003 i 1830/2003.
Przechowywanie: Produkt przechowywać w temperaturze od 2°C do 5°C. Wytrzymuje temperatury otoczenia podczas transportu.
Na zamówienie dostępne również inne kultury startowe firmy Micromilk, w tym te, których nie mamy na stronie.