TB - kultura startowa do sera (na 1000 l mleka)

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 50,00 zł 50.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Wysokiej jakości kultura startowa do masła i serów.

Opakowanie zawiera 10 doz producenta, każda na 100 litrów mleka - łącznie saszetka na 1000 litrów mleka.

Preparat pochodzenia naturalnego, zawiera mieszankę:
- Streptococcus Thermophilus
- Lactobacillus Bulgaricus

Produkcja gazu: brak
Produkcja aromatu: brak

Zastosowanie do: do serów miękkich typu mozzarella, zalecany okres dojrzewania do 30 – 40 dni. Temperatura skrzepu około 38°C

Stosowanie: Zaszczepić kulturę startową bezpośrednio w mleku roboczym. Rozmieszać przez kilka minut, aby zapewnić równomierne rozprowadzenie.

Deklaracja GMO: Produkt nie jest organizmem genetycznie zmodyfikowanym, nie został uzyskany ani uzyskany z organizmów genetycznie zmodyfikowanych zgodnie z definicjami Rozporządzenia UE 1829/2003 i 1830/2003.

Przechowywanie: Produkt przechowywać w temperaturze od 2°C do 5°C. Wytrzymuje temperatury otoczenia podczas transportu.

Na zamówienie dostępne również inne kultury startowe firmy Micromilk, w tym te, których nie mamy na stronie.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium