SLBH - kultura starterowa (bakterie)
Opis
Kultury starterowe Cheese-Tek
Seria: SL
Typ: Termofilne
Nazwa: SLBH
Kultury starterowe do bezpośredniego zaszczepienia mleka.
Suche, mrożone kultury bakteryjne starterowe.
Starter w formie proszku (liofilizat). Opakowanie zakręcane, umożliwia wielokrotne odsypywanie potrzebnej dawki, zakręcanie i chowanie do zamrażarki. Kultura startowa odporna na działanie wyższych temperatur podczas transportu.
Opakowanie na 100 lub 1000 L mleka.
Skład:
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Lactobacillus helveticus
Zastosowanie:
Sery półtwarde i sery pasta filata:
Caciotta, Buffalo Mozzarella, Scamorza, itp.
Przechowywanie:
w temperaturze od -18 do -14 st. C