375,00 zł
Cena regularna:
399,00 zł
EM - kultura starterowa (bakterie)
Opis
Kultury starterowe Cheese-Tek
Seria: MF
Typ: Mezofilno-termofilne
Nazwa: EM
Kultury starterowe do bezpośredniego zaszczepienia mleka.
Suche, mrożone kultury bakteryjne starterowe.
Starter w formie proszku (liofilizat). Opakowanie na 100 l zakręcane, umożliwia wielokrotne odsypywanie potrzebnej dawki, zakręcanie i chowanie do zamrażarki. Kultura startowa odporna na działanie wyższych temperatur podczas transportu.
Opakowanie na 100 lub 1000 L mleka.
Skład:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Lactobacillus helveticus
Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
Zastosowanie:
Półtwarde i twarde odmiany sera:
Emmental, Gruyere, Greve i inne.
Charakterystyka kultur:
Aktywność proteolityczna: ++++
Aktywność fermentacyjna: +++
Tolerancja na sól (50% zahamowania aktywności): 2%
Przechowywanie:
w temperaturze od -18 do -14 st. C
Pełny katalog preparatów firmy BIOCHEM do produkcji mleczarskiej (kultury starterowe, podpuszczki, chlorek wapnia i inne) dostępny pod adresem - w formacie PDF: