Podpuszczka mikrobiologiczna w płynie
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Jest to enzym produkowany poprzez fermentację oczyszczonej kultury grzybów z gatunku Rhizomucor miehei, należy do grupy koagulantów pochodzenia mikrobiologicznego i jest stosowany w produkcji serów jako alternatywa do koagulantów z ekstraktu zwierzęcego.
Płynna podpuszczka mikrobiologiczna 50.000 nie zawiera żadnych organizmów zmodyfikowanych genetycznie.
Zastosowanie produktu zależy od rodzaju zastosowanej technologii oraz od produktu końcowego, który chcesz otrzymać.
Ten rodzaj podpuszczki ma podwójne działanie w procesach produkcji sera:
1 - hydroliza kazeiny Kappa, która koaguluje mleko;
2 - działanie proteolityczne podczas dojrzewania sera.
Aktywność: >750 IMCU/ml
Poniżej przedstawiono orientacyjne dawkowanie ogólne, dotyczące stosowania produktu na 100 litrach mleka:
Ser świeży kwasowo-podpuszczkowy: 300 - 900 IMCU (0,4 - 1,3 ml)
Dojrzewanie skrzepu kwasowego: 1000 - 1800 IMCU (1,4 - 2,6 ml)
Ser półtwardy: 2600 - 3300 IMCU (3,7 - 4,7 ml)
Ser półtwardy stabilizowany: 3600 - 5200 IMCU (5,1 - 7,4 ml)
Sery prasowane dojrzewające: 2900 - 5200 IMCU (4,1 - 7,4 ml)
Cheddar i sery półtwarde włoskie: 5100 - 5900 IMCU (7,3 - 8,4 ml)
Przechowywanie:
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła.
Termin ważności podany jest zawsze na opakowaniu.
Przechowywanie w temperaturze od 4 °C do 8 °C. Transport w temperaturze otoczenia.
Do żywności, nie do sprzedaży detalicznej. Nie zawiera alergenów zgodnie z przepisami UE.