375,00 zł
Cena regularna:
399,00 zł
Kocioł serowarski PLEVNIK SKH
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Zobacz nasz najnowszy katalog kotłów serowarskich SKH:
https://serowar.pl/upload/PLEVNIK-SKH-2021-SEROWAR-PL.pdf
Kotły serowarskie służą do termicznej obróbki mleka na produkty mleczne takie jak: ser, twaróg, ricotta, jogurt, mleko pasteryzowane i inne. Umożliwiają termiczną obróbkę mleka w zakresie od 4 °C do 100 °C. Kotły do sera Plevnik wykonane są zgodnie z międzynarodowymi normami, dyrektywami CE oraz najnowszymi osiągnięciami przemysłu mleczarskiego. Powstają z myślą o wytwarzaniu niezwykłych produktów mlecznych – o nowoczesnych i udanych historiach serowarskich.
EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA
Od 10% do 30% mniejsze zużycie energii dzięki wydajnej wymianie energii, co jest możliwe dzięki dobrze zaizolowanemu zbiornikowi (z trzema warstwami), spawanym laserowo powierzchniom i odpowiednio dobranym materiałom. Pompa wodna umożliwia lepszą wymianę ciepła, co przyspiesza procesy ogrzewania i chłodzenia, a tym samym oszczędza energię i pieniądze.
WYDAJNE PRZETWARZANIE MASY SEROWEJ
Harfy Plevnik są specjalnie zaprojektowane, ostrzone i polerowane, aby ułatwić gładkie cięcie.
Zastąpienie harf innymi mieszadłami jest proste – można to zrobić jednym ruchem.
Cięcie: Automatyczne harfy z ostrymi i cienkimi ostrzami zapewniają precyzyjne cięcie, co poprawia jakość i ilość produktu końcowego (mniej rozpylony skrzep i więcej sera).
Mieszanie (przeciwny kierunek obroty): Łopaty mieszające są automatycznie aktywowane, gdy zmienia się kierunek mieszania i stopniowo osiągają wymaganą prędkość mieszania dla bardziej wydajnego mieszania i suszenia ziarna sera.
ZAUTOMATYZOWANE PROCEDURY PRZETWARZANIA
Wygodne i łatwe zarządzanie za pomocą inteligentnych sterowników, które kontrolują procesy i sprawiają, że praca jest bardziej wydajna i zorganizowana.
• Oszczędzaj czas i pieniądze dzięki opóźnieniom uruchamiania i kończenia procesów. Zaplanuj je tak, aby rano poddane obróbce termicznej mleko było gotowe do wyrobu sera.
• Możliwość rejestrowania i dokumentowania wszystkich aktywnych parametrów procesu (temperatura, mieszanie itp.).
• Możliwość zdalnego dostępu.
ŁATWA KONTROLA I CZYSZCZENIE
Łatwe i szybkie sterowanie kotłem serowarskim Plevnik. Dzięki przemyślanej konstrukcji urządzeń Plevnik, w tym sterowników i mieszadeł, ich obsługa jest łatwa, a praca staje się szybsza i wydajniejsza.
Wszystkie procesy (cięcie, mieszanie, obróbkę termiczną itp.) można uruchomić po prostu naciskając przycisk. Czyszczenie jest szybsze i łatwiejsze dzięki specjalnej obróbce powierzchni – poler 2R (zapobiega
przywieraniu do ścianek naczynia).
ROZSZERZ FUNKCJONALNOŚĆ URZĄDZENIA
Możliwość rozszerzenia funkcjonalności urządzenia: o szerszą gamę przygotowywanych produktów mlecznych (ser, jogurt, twaróg, ricotta itp.) oraz o najnowocześniejszą, najłatwiejszą, najbardziej wydajną i bardziej ergonomiczną pracę itp.
Opcje grzania:
EL - ogrzewanie grzałkami elektrycznymi
HW - ogrzewanie za pomocą gorącej wody z kotła (energia słoneczna, pompy ciepła itp…
EW - ogrzewanie kombinowane (gorąca woda i grzałki elektryczne)
ST - ogrzewanie parą pośrednią (na życzenie)
Zobacz kilka z naszych wielu realizacji serowarni w Polsce:
https://sklep.serowar.pl/pl/n/category/Nasze-realizacje/1