375,00 zł
Cena regularna:
399,00 zł
Kefir 51 - bakterie startowe do kefiru
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Kultury starterowe YoghurtTek
Seria: Kefir
Typ: Mezofilne
Nazwa: Kefir - 51
Kultury starterowe do bezpośredniego zaszczepienia mleka.
Suche, mrożone kultury bakteryjne starterowe.
Starter w formie proszku (liofilizat). Opakowanie zakręcane, umożliwia wielokrotne odsypywanie potrzebnej dawki, zakręcanie i chowanie do zamrażarki. Kultura startowa odporna na działanie wyższych temperatur podczas transportu.
Opakowanie na 100 lub 1000 L mleka.
Skład:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Saccharomyces unisporus
Zastosowanie:
Kefir, kwaśne mleko.
Charakterystyka kultur:
Optymalna temperatura dla wzrostu: 28 - 32 ° C
Produkcja gazu: ++++
Aktywność proteolityczna: -
Aktywność fermentacyjna: ++
Lepkość: +
Zapach: +++++
Płynność: -
Do produkcji kefiru polecamy jogurtownicę z możliwością ustawienia temperatury:
https://sklep.serowar.pl/pl/p/Sero-jogurtownica-1%2C5-L-z-ustawieniem-temperatury/621
Pełny katalog preparatów firmy BIOCHEM do produkcji mleczarskiej (kultury starterowe, podpuszczki, chlorek wapnia i inne) dostępny pod adresem - w formacie PDF: