Produkt dnia
Płatności

dotpay

Allegro

allegro opinie

Wersje językowe

Kefir 31 - bakterie startowe do kefiru

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 20,00 zł 20.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Producent: Biochem s.r.l.

Opis

Kultury starterowe YoghurtTek

Seria: Kefir

Typ: Mezofilne

Nazwa: Kefir - 31


Kultury starterowe do bezpośredniego zaszczepienia mleka.

Suche, mrożone kultury bakteryjne starterowe.

Starter w formie proszku (liofilizat). Opakowanie zakręcane, umożliwia wielokrotne odsypywanie potrzebnej dawki, zakręcanie i chowanie do zamrażarki. Kultura startowa odporna na działanie wyższych temperatur podczas transportu.

Opakowanie na 100 lub 1000 L mleka.

Skład:
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Saccaromyces cerevisiae

Zastosowanie:
Kefir, kwaśne mleko.



Maksymalna temperatura działania: 34 st. C

 

Do produkcji kefiru polecamy jogurtownicę z możliwością ustawienia temperatury:

https://sklep.serowar.pl/pl/p/Sero-jogurtownica-1%2C5-L-z-ustawieniem-temperatury/621

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (3)

7 października 2018

Miałam kiedyś grzybki zrezygnowałam bo trzeba je codziennie zmieniać wiec zakupiłam bakterie do kefiru i jestem bardzo zadowolona. Robie go jak kończy mi się poprzedni, w zależności ile dodam bakterii mam albo bardzo gesty albo płynny. W smaku jest lepszy od tego z grzybków

4 grudnia 2018

W jaki sposób używać tych bakterii? Jogurtowe mieszam z mlekiem, wrzucam do piekarnika z samą żarówką na 12h i wychodzi super jogurcik. Nie wiem czy z kefirem postąpić tak samo czy po prostu postawić w kuchni, bo gdzieś czytałam, ze wystarczy mu niższa temperatura?

5 grudnia 2018

Anka, tak - niższa niż jogurt, ale nie pokojowa, bo w pokojowej może wyjść ciągnący się. Musi być około 30 st. C. :)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl