Produkt dnia
Broszura informacyjna Serowar.pl
Broszura informacyjna Serowar.pl
1,00 zł
szt.
Płatności

dotpay

Allegro

allegro opinie

Sprawdź nasze nowe profesjonalne materiały do pakowania serów, masła, itp.! 

 inteligentny papier Inteligentny papier nanofolia Nanofolia

 

Domowy wyrób serów - najlepsza "na start"

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 29,99 zł 29.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Producent: -

Opis

"Biblia domowego serowarstwa", kopalnia wiedzy. Zdecydowanie polecamy tę książkę jako wprowadzenie do świata domowego serowarstwa. Jest to podstawowa pozycja, najlepsza na rynku książka w języku polskim, która dokładnie i w przystępny sposób opisuje wszystkie czynności, technologie, akcesoria, dodatki, które wykorzystuje się w wyrobie serów w warunkach domowych oraz niewielkich (np. przygospodarskich) przetwórniach.

Serowar.pl

 

Blisko 100 przepisów na sery; 60 przepisów na potrawy z serem i wiele innych serowych smaczków.

Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych możemy, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą można osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym. A jeśli zabawa nam się spodoba, może być inspiracją do założenia dochodowego zajęcia.

Książka zawiera także wskazówki i receptury wypróbowane przez innych miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite ciekawostki. Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a początkującym - jak pewnie stawiać pierwsze kroki.

"W tej książce znajdziecie wszystko, co początkujący serowar powinien wiedzieć, aby już za pierwszym razem stworzyć wyśmienity ser." San Francisco Examiner

 

Spis treści:

Przedmowa

Przedmowa do nowego wydania

Podziękowania

Wstęp: Sztuka tworzenia serów

Część 1: Od czego zacząć
1. Składniki
2. Wyposażenie
3. Techniki

Część 2: Przepisy na wszelkie rodzaje serów
1. Sery miękkie
2. Sery twarde
3. Sery włoskie
4. Sery zwarowe
5. Sery maziowe i pleśniowe
6. Sery z mleka koziego
7. Inne produkty mleczarskie

Część 3: Z miłości do serów
1 Jak podawać, jak smakować i jak wykorzystywać sery w kuchni


Autor: Ricki Carroll
Liczba stron: 272
Format: 165x235 mm
Oprawa: Oprawa miękka
ISBN: 978-83-7773-225-0
Wydawnictwo: Wydawnictwo RM
Wydanie Czwarte

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl