Produkt dnia
Broszura informacyjna Serowar.pl
Broszura informacyjna Serowar.pl
1,00 zł
szt.
Płatności

dotpay

Allegro

allegro opinie

Sprawdź nasze nowe profesjonalne materiały do pakowania serów, masła, itp.! 

inteligentny papier
Inteligentny papier
nanofolia
Nanofolia
inteligentna folia kaszerowana
Inteligentna folia
kaszerowana

Chlorek wapnia serowarski - spożywczy

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 3,00 zł 3.00



ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Producent: Biochem s.r.l.

Opis

Chlorek wapnia spożywczy CaCl2 jest solą, która jest stosowana w produkcji serów w celu przywrócenia równowagi wapnia w mleku. Niezbędny w przypadku mleka pasteryzowanego! Zastosowanie chlorku wapnia w wyrobie produktów mlecznych i w produkcji sera, pozwala osiągnąć stabilne i stałe krzepnięcie oraz uzyskać zwięzły skrzep, ułatwiając m.in. późniejsze jego cięcie.

 

Charakterystyka fizykochemiczna produktu:

Wygląd: w postaci proszku

Kolor: biały

Zapach: brak

Stężenie: 99% - chlorek wapnia dedykowany do serowarstwa.

 

Dawkowanie:

1-2 g na 10 L mleka

 

Opakowania:

  • na 100 L mleka - 10 g
  • na 1000 L mleka - 100 g
  • Opakowanie 1 kg - na zamówienie, wycena indywidualna

 

Prosimy uważać na podejrzanie tani chlorek wapnia dostępny w internecie!

Chlorek wapnia bowiem występuje również techniczny (używany np. do odladzania dróg zimą) lub spożywczy o niższym stężeniu.

Nasz chlorek wapnia to produkt oczyszczony, spożywczy, przeznaczony ściśle do produkcji mleczarskiej. Posiada wszystkie niezbędne certyfikaty i atesty. Stężenie 99%.

 

Chlorek wapnia należy dodać do mleka przed rozpoczęciem procesu warzenia sera. Należy go dodać do mleka i powoli mieszać aż do uzyskania całkowitego rozpuszczenia. Później dodawać (wedle przepisu i rodzaju sera) np. bakteryjne kultury starterowe i podpuszczkę.

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl