Brevibacterium Linens - bakterie czerwonej mazi
Opis
Bakterie czerwonej mazi używa się do produkcji serów takich jak Ser Limburski ( Limburger ), sery cegiełkowe, itp.
Jest to składnik serów z czerwoną florą bakteryjną. Zapewnia pożądaną barwę sera, chroni przed niechcianymi pleśniami i znacząco wpływa na aromat.
Skład:
Brevibacterium Linens
Dawka na 100 lub 1000 litrów mleka - do wyboru powyżej.
Starter w formie proszku (liofilizat). Opakowania zakręcane, umożliwiają wielokrotne odsypywanie potrzebnej dawki, zakręcanie i chowanie do zamrażarki. Kultura startowa odporna na działanie wyższych temperatur podczas transportu.
Przechowywanie:
w temperaturze od -18 do -14 st. C
Pełny katalog preparatów firmy BIOCHEM do produkcji mleczarskiej (kultury starterowe, podpuszczki, chlorek wapnia i inne) dostępny pod adresem - w formacie PDF: