Zrębki do wędzenia/grillowania 70% olcha + 30% buk

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 8,50 zł 8.50
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Zrębki wędzarnicze olchowo-bukowe, dedykowane do użycia w procesie wędzenia oraz grillowania serów oraz wieprzowiny. Dzięki tym zrębkom potrawy z tego rodzaju mięsa zyskają odpowiedni, pożądany aromat i smak, a także atrakcyjny złocistobrązowy kolor. 

 

  • W 100% naturalne drewno z olchy i buku, z terenów ekologicznie czystych. Zrębki są wolne od związków impregnujących i konserwujących, nie zawierają frakcji pylących. 
  • Pozwalają uzyskać profesjonalne efekty w procesie wędzenia i grillowania.
  • Zapewniają doskonały aromat, smak i wygląd serów oraz przyrządzanego mięsa wieprzowego - szynek, steków, karkówki, żeberek itp.
  • Charakteryzują się optymalną zawartością wody - poniżej 11%.
  • Bezpieczne, czyste, starannie przygotowane - wysokiej jakości produkt, który spełni oczekiwania najbardziej wymagających miłośników wędzonek i dań z grilla. 

 

Klasa 8 (frakcja średnia) - dzięki swojemu rozmiarowi (6-8 mm) zrębki nadają się zarówno do wędzarni dużych, jak i małych.

Ilość zrębków w opakowaniu (450 g) wystarczy na kilka godzin dymienia (w zależności od używanego sprzętu) – bez obaw, że zabraknie ich podczas przygotowywania Twoich ulubionych dań.

 

Naturalne, wysokiej jakości zrębki, będące połączeniem drzewa olchowego i bukowego w odpowiednio dobranych proporcjach, idealne do wędzenia i grillowania porcji wieprzowiny. Dzięki odpowiedniemu dawkowaniu i wyżarzaniu zrębków, proces przygotowania potraw będzie prowadzony profesjonalnie, a gotowe dania zyskają odpowiedni aromat, smak i wygląd. Zalety tych zrębków doceni każdy miłośnik pysznych wędzonek i dań z grilla – mogą być stosowane zarówno w małych, jak i dużych wędzarniach, także w zestawie z generatorem dymu. Optymalna zawartość wody zapewnia łatwe rozpalanie zrębków i skuteczne wytwarzanie dymu wędzarniczego. 

 

Sposób użycia:

Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułóż dwucentymetrową warstwę zrębków - nie umieszczaj ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. By zrębki wykorzystać jak najbardziej ekonomicznie, można je lekko zwilżyć wodą, co ułatwi wytworzenie się większej ilości dymu. Grill przykryj pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanych ryb).

Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni, jaką dysponujesz, zrębki umieść w generatorze dymu lub w samej wędzarni - w miejscu do tego przeznaczonym, ewentualnie w palenisku - wokół żarzącego się drewna. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium