Stampo Kula - forma mikroperforowana 1,2 kg
Opis
Profesjonalne formy mikroperforowane umożliwiają prasowanie serów bez użycia chust serowarskich. Usprawnia to pracę, zmniejsza koszty i zwiększa poziom higieny. Takie formy używane są w profesjonalnych zakładach mleczarskich. Dzięki nam, najwyższa technologia może pojawić się też w Twojej serowarni lub w domu!
Opatentowana technologia produkcji, jednoelementowy wtrysk tworzywa, perforacja o wielkości od 0,2mm do 0,7mm - to podstawowe cechy tych produktów.
Wymiary formy (wewnątrz): średnica 13 cm, wysokość 19 cm.
Dokładne wymiary podano na obrazku.
Pojemność: około 1,2 kg.
Do mycia formy zalecamy specjalistyczny płyn do urządzeń i narzędzi mleczarskich:
http://sklep.serowar.pl/pl/p/Plyn-do-mycia-urzadzen-mleczarskich%2C-1-L/234