Sól peklowa do domowego wyrobu mięs i wędlin

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 5,00 zł 5.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Sól peklowa to specjalnie przygotowana mieszanka soli i azotynów stosowana do peklowania przetworów mięsnych. Jest polecana do domowego wyrobu wędlin. Peklowanie jest jedną z podstawowych metod konserwowania mięsa. Sól peklowa nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.

Dawkowanie soli peklowej: około 15-25 g na 1 kg mięsa lub masy kiełbasianej.

Opakowanie 0,66 kg.

Inni klienci kupili również
Sól serowarska niejodowana 1 kg
Sól serowarska niejodowana 1 kg
3,30 zł
szt.
Lipaza - 0,5 kg
Lipaza - 0,5 kg
78,00 zł
szt.
Profesjonalny garnek gastronomiczny stalowy, 20,9 l
Profesjonalny garnek gastronomiczny stalowy, 20,9 l
281,00 zł
Lizozym
Lizozym
66,50 zł
Forma baszta (wieża)
Forma baszta (wieża)
23,00 zł
Czapka z siatką
Czapka z siatką
20,00 zł
szt.
Olcha - zrębki do wędzenia i grillowania
Olcha - zrębki do wędzenia i grillowania
8,00 zł
 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl