Ser. Dojrzewający przewodnik dla koneserów

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 79,99 zł 79.99
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Jak powstał pierwszy ser? O co chodzi z dojrzewaniem? Jak właściwie serwować i degustować sery? Czy można łączyć słodkie wino z roquefortem? I czy ta pleśń powinna tak smakować?

Coraz częściej sięgamy po sery, jednak nie każdemu znany jest serowy savoir-vivre: jak łączyć ze sobą po szczególne gatunki i zestawiać je z winami, co podać jako dodatek. Nie bez powodu sery na desce układa się zgodnie z ruchem wskazówek zegara – zaczynając od lekkich, kończąc na tych ciężkich i bardziej wyrazistych.

Udaj się w podróż w głąb świata serwowania i degustacji serów.

Ta książka to elementarz serów europejskich i przewodnik po ich historii wzbogacony ciekawymi anegdotami, a także wskazówkami, jak najlepiej zestawiać sery i wina. Znajdziesz w nim wiedzę praktyczną dotyczącą podawania, krojenia i przechowywania serów oraz 40 przepisów na dania z nimi w roli głównej inspirowanych kuchnią z różnych zakątków świata.

Ten dojrzewający przewodnik będzie świetnym kompanem podczas wieczorów z przyjaciółmi wokół Jak powstał pierwszy ser? O co chodzi z dojrzewaniem? Jak właściwie serwować i degustować sery? Czy można łączyć słodkie wino z roquefortem? I czy ta pleśń powinna tak smakować?, a także doskonałym kompendium przydatnym miłośnikom podróży smakowych.

Rozsmakuj się w serach!

Ser. Dojrzewający przewodnik dla koneserów

Autorzy: Pietyra Carolina, Wernicki Kamil

Oprawa: twarda
Wydanie: Pierwsze
ISBN: 978-83-240-8347-3
EAN: 9788324083473
Liczba stron: 320
Wydawnictwo: Znak literanova
Format: 169x232mm
Rok wydania: 2022

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium