Maselnica FJ 32
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
- 32 litrowy pojemnik (napełnianie w ilości od 4 do 13 litrów śmietany)
- element miksujący możliwy do wyciągnięcia (celem mycia)
- element miksujący oraz reszta urządzenia wykonana ze stali nierdzewnej
- wyjątkowo duża pokrywa pozwala kontrolować proces produkcji masła podczas pracy
- Automatyczny wyłącznik bezpieczeństwa, aby zapobiec wypadkom
- Automatyczne zatrzymanie silnika po ukończeniu procesu produkcji masła
- oddzielny wylot maślanki
- mocny silnik 370W z regulacją umożliwia przyspieszenie lub spowolnienie procesu produkcji masła
- w zależności od temperatury śmietanki (od 10 st. C do 15 st. C i zawartość tłuszczu w śmietance) proces produkcji masła trwa 20-35 minut
1. Śmietanka umieszczona w maselnicy.
2. Po 10 minutach, masło zaczyna się wytrącać.
3. Masło po 20-25 minutach.
4. Płukanie masła.
5. Gotowe masło.
6. Wyciąganie masła z maselnicy.
7. Formowanie masła.