MYE - kultura starterowa (bakterie)
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Kultury sterterowe Cheese-Tek
Seria: MF
Typ: Mezofilno-Termofilne
Nazwa: MYE
Kultury starterowe do bezpośredniego zaszczepienia mleka.
Suche, mrożone kultury bakteryjne starterowe.
Starter w formie proszku (liofilizat). Opakowanie zakręcane, umożliwia wielokrotne odsypywanie potrzebnej dawki, zakręcanie i chowanie do zamrażarki. Kultura startowa odporna na działanie wyższych temperatur podczas transportu.
Opakowanie na 100 lub 1000 L mleka.
Skład:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Zastosowanie:
Śmietana, kwaśne mleko, twaróg, twarożek, ser koryciński, świeże sery podpuszczkowe.
Charakterystyka kultur:
Optymalna temperatura dla wzrostu: 30 - 37 ° C
Produkcja gazu: +++
Aktywność proteolityczna: -
Działalność fermentacyjna: +++
Aromat: ++
Lepkość: ++
Tolerancja na sól (50% zahamowania aktywności): 2% NaCl
Przechowywanie:
w temperaturze od -18 do -14 st. C
Pełny katalog preparatów firmy BIOCHEM do produkcji mleczarskiej (kultury starterowe, podpuszczki, chlorek wapnia i inne) dostępny pod adresem - w formacie PDF: