
W dniu 9.06 (piątek) siedziba firmy w Szczecinie będzie zamknięta. Wysyłki w tym dniu nie będą realizowane.
MSO-11 - kultura starterowa (bakterie)
Opis
Kultury starterowe Cheese-Tek
Seria: MS
Typ: Mezofilne
Nazwa: MSO-11
Kultury starterowe do bezpośredniego zaszczepienia mleka.
Suche, mrożone kultury bakteryjne starterowe. Kultura startowa odporna na działanie wyższych temperatur podczas transportu.
Opakowanie na 100 lub 1000 L mleka.
Skład:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetilactis
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Zastosowanie:
Świeży ser i pół-twarde odmiany sera:
Ser Koryciński, Chevre, Ser kremowy, twaróg, kwaśny ser i inne.
Charakterystyka kultur:
Optymalna temperatura dla wzrostu: 30 - 35 ° C
Produkcja gazu: ++
Aktywność proteolityczna: +
Aktywność fermentacyjna: +++
Tolerancja na sól (50% zahamowania aktywności): 2% NaCl
Przechowywanie:
w temperaturze od -18 do -14 st. C
Pełny katalog preparatów firmy BIOCHEM do produkcji mleczarskiej (kultury starterowe, podpuszczki, chlorek wapnia i inne) dostępny pod adresem - w formacie PDF: