MO - kultura startowa do masła, sera (na 1000 l mleka)
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Wysokiej jakości kultura startowa do masła i serów.
Opakowanie zawiera 10 doz producenta, każda na 100 litrów mleka - łącznie saszetka na 1000 litrów mleka.
Preparat pochodzenia naturalnego, zawiera mieszankę:
- Lactococcus Lactis Subsp. Lactis
- Lactococcus Lactis Subsp. Cremoris
Produkcja gazu: brak
Produkcja aromatu: **
Zastosowanie do: masło, cactiotta, feta i inne. Starter dedykowany w szczególności do kwaskowatych i kruchych serów, takich jak Quartirolo i Castelmagno. W wielu krajach starter ten stosuje się w połączeniu ze starterem MA i/lub ME.
Stosowanie: Zaszczepić kulturę startową bezpośrednio w mleku roboczym. Rozmieszać przez kilka minut, aby zapewnić równomierne rozprowadzenie.
Deklaracja GMO: Produkt nie jest organizmem genetycznie zmodyfikowanym, nie został uzyskany ani uzyskany z organizmów genetycznie zmodyfikowanych zgodnie z definicjami Rozporządzenia UE 1829/2003 i 1830/2003.
Przechowywanie: Produkt przechowywać w temperaturze od 2°C do 5°C. Wytrzymuje temperatury otoczenia podczas transportu.
Na zamówienie dostępne również inne kultury startowe firmy Micromilk, w tym te, których nie mamy na stronie.