375,00 zł
Cena regularna:
399,00 zł
MA - kultura startowa do masła i sera (na 1000 l mleka)
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Wysokiej jakości kultura startowa do produkcji masła, serów do smarowania, caciotty.
Opakowanie zawiera 10 doz producenta, każda na 100 litrów mleka - łącznie saszetka na 1000 litrów mleka.
Preparat pochodzenia naturalnego, zawiera mieszankę:
- Lactococcus lactis Subsp. Lactis
- Lactococcus Lactis Subsp. Cremoris
- Lactis Biovar Diacetylactis
Produkcja gazu: *
Produkcja aromatu: ****
Zastosowanie do: masło, sery do smarowania, caciotta. Starter stosowany do dojrzewania śmietanki na masło oraz do serów do smarowania, takich jak robiola i/lub ser kozi. Zalecana temperatura obróbki nie wyższa niż 27°-28°C.
Stosowanie: Zaszczepić kulturę startową bezpośrednio w mleku roboczym. Rozmieszać przez kilka minut, aby zapewnić równomierne rozprowadzenie.
Deklaracja GMO: Produkt nie jest organizmem genetycznie zmodyfikowanym, nie został uzyskany ani uzyskany z organizmów genetycznie zmodyfikowanych zgodnie z definicjami Rozporządzenia UE 1829/2003 i 1830/2003.
Przechowywanie: Produkt przechowywać w temperaturze od 2°C do 5°C. Wytrzymuje temperatury otoczenia podczas transportu.
Na zamówienie dostępne również inne kultury startowe firmy Micromilk, w tym te, których nie mamy na stronie.