Produkt dnia
Broszura informacyjna Serowar.pl
Broszura informacyjna Serowar.pl
1,00 zł
szt.
Płatności

dotpay

Allegro

allegro opinie

Wersje językowe

Laktaza - enzym usuwający laktozę

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 35,00 zł 35.00




ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Producent: -

Opis

Zbawienie dla osób z nietolerancją laktozy - wystarczy dodać kilka kropli do zwykłego mleka, odczekać 24 godziny i gotowe - można spożywać mleko bez obaw!

Idealne też rozwiązanie dla producentów serów i jogurtów - produkty takie mogą być spożywane przez osoby z nietolerancją laktozy!

 

W ostatnich latach liczba osób z nietolerancją laktozy wzrasta.

Laktaza jest enzymem występującym w jelicie cienkim, jego funkcją jest rozkład laktozy do glukozy i galaktozy.
Nietolerancję laktozy powoduje brak produkcji lub niska produkcja enzymu laktazy, to sprawia, że ludzki organizm ma problem z trawieniem laktozy, powodując problemy flory jelitowej.
W większości przypadków, w takiej sytuacji w diecie należy mocno ograniczyć spożycie nabiału.
Enzym Laktaza w płynie dostępny jest w wysokim stężeniu i czystości. Enzym ten pozbawia mleko laktozy
, uzyskując mleko w pełni przyswajalne przez ludzi z nietolerancją laktozy. Takie mleko może być spożywane bezpośrednio lub po obróbce w normalnych procesach mleczarskich/serowarskich.

Nieobecność laktozy w rzeczywistości nie zmienia struktury, smaku i trwałość gotowego produktu.

 

Sposób użycia:

Dodać płyn do mleka w temperaturze 6-8 st. C, dokładnie rozmieszać.

Odczekać 24 godziny utrzymując temperaturę 6-8 st. C.

 

Dawkowanie: 1 ml na 1 litr mleka

 

Opakowania:

  • 50 ml
  • 100 ml
  • 250 ml
  • 1  litr
 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl