Produkt dnia
Broszura informacyjna Serowar.pl
Broszura informacyjna Serowar.pl
1,00 zł
szt.
Płatności

dotpay

Allegro

allegro opinie

Sprawdź nasze nowe profesjonalne materiały do pakowania serów, masła, itp.! 

 inteligentny papier Inteligentny papier nanofolia Nanofolia

 

Laktaza - enzym usuwający laktozę

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 35,00 zł 35.00




ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Producent: -

Opis

Zbawienie dla osób z nietolerancją laktozy - wystarczy dodać kilka kropli do zwykłego mleka, odczekać 24 godziny i gotowe - można spożywać mleko bez obaw!

Idealne też rozwiązanie dla producentów serów i jogurtów - produkty takie mogą być spożywane przez osoby z nietolerancją laktozy!

 

W ostatnich latach liczba osób z nietolerancją laktozy wzrasta.

Laktaza jest enzymem występującym w jelicie cienkim, jego funkcją jest rozkład laktozy do glukozy i galaktozy.
Nietolerancję laktozy powoduje brak produkcji lub niska produkcja enzymu laktazy, to sprawia, że ludzki organizm ma problem z trawieniem laktozy, powodując problemy flory jelitowej.
W większości przypadków, w takiej sytuacji w diecie należy mocno ograniczyć spożycie nabiału.
Enzym Laktaza w płynie dostępny jest w wysokim stężeniu i czystości. Enzym ten pozbawia mleko laktozy
, uzyskując mleko w pełni przyswajalne przez ludzi z nietolerancją laktozy. Takie mleko może być spożywane bezpośrednio lub po obróbce w normalnych procesach mleczarskich/serowarskich.

Nieobecność laktozy w rzeczywistości nie zmienia struktury, smaku i trwałość gotowego produktu.

 

Sposób użycia:

Dodać płyn do mleka w temperaturze 6-8 st. C, dokładnie rozmieszać.

Odczekać 24 godziny utrzymując temperaturę 6-8 st. C.

 

Dawkowanie: 1 ml na 1 litr mleka

 

Opakowania:

  • 50 ml
  • 100 ml
  • 250 ml
  • 1  litr
 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl