LHTBME - kultura startowa do sera (na 1000 l mleka)

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 50,00 zł

Cena regularna:

50.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Wysokiej jakości kultura startowa do produkcji serów dojrzewających.

Opakowanie zawiera 10 doz producenta, każda na 100 litrów mleka - łącznie saszetka na 1000 litrów mleka.

Preparat pochodzenia naturalnego, zawiera mieszankę:
- Lactobacillus Helveticus
- Streptococcus Thermophilus
- Lactococcus Lactis Subsp. Lactis
- Lactococcus Lactis Subsp. Cremoris
- Lactobacillus Bulgaricus

Produkcja gazu: brak
Produkcja aromatu: ****

Zastosowanie do: serów średnio dojrzewających, 60 – 70 dni dojrzewania. Zalecana maksymalna temperatura obróbki około 42°-43° C. Składnik mezofilny nada lepszy smak.

Stosowanie: Zaszczepić kulturę startową bezpośrednio w mleku roboczym. Rozmieszać przez kilka minut, aby zapewnić równomierne rozprowadzenie.

Deklaracja GMO: Produkt nie jest organizmem genetycznie zmodyfikowanym, nie został uzyskany ani uzyskany z organizmów genetycznie zmodyfikowanych zgodnie z definicjami Rozporządzenia UE 1829/2003 i 1830/2003.

Przechowywanie: Produkt przechowywać w temperaturze od 2°C do 5°C. Wytrzymuje temperatury otoczenia podczas transportu.

Na zamówienie dostępne również inne kultury startowe firmy Micromilk, w tym te, których nie mamy na stronie.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium