375,00 zł
Cena regularna:
399,00 zł
LHTBME - kultura startowa do sera (na 1000 l mleka)
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Wysokiej jakości kultura startowa do produkcji serów dojrzewających.
Opakowanie zawiera 10 doz producenta, każda na 100 litrów mleka - łącznie saszetka na 1000 litrów mleka.
Preparat pochodzenia naturalnego, zawiera mieszankę:
- Lactobacillus Helveticus
- Streptococcus Thermophilus
- Lactococcus Lactis Subsp. Lactis
- Lactococcus Lactis Subsp. Cremoris
- Lactobacillus Bulgaricus
Produkcja gazu: brak
Produkcja aromatu: ****
Zastosowanie do: serów średnio dojrzewających, 60 – 70 dni dojrzewania. Zalecana maksymalna temperatura obróbki około 42°-43° C. Składnik mezofilny nada lepszy smak.
Stosowanie: Zaszczepić kulturę startową bezpośrednio w mleku roboczym. Rozmieszać przez kilka minut, aby zapewnić równomierne rozprowadzenie.
Deklaracja GMO: Produkt nie jest organizmem genetycznie zmodyfikowanym, nie został uzyskany ani uzyskany z organizmów genetycznie zmodyfikowanych zgodnie z definicjami Rozporządzenia UE 1829/2003 i 1830/2003.
Przechowywanie: Produkt przechowywać w temperaturze od 2°C do 5°C. Wytrzymuje temperatury otoczenia podczas transportu.
Na zamówienie dostępne również inne kultury startowe firmy Micromilk, w tym te, których nie mamy na stronie.