375,00 zł
Cena regularna:
399,00 zł
LHTB - kultura startowa do sera (na 1000 l mleka)
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Wysokiej jakości kultura startowa do produkcji serów dojrzewających.
Opakowanie zawiera 10 doz producenta, każda na 100 litrów mleka - łącznie saszetka na 1000 litrów mleka.
Preparat pochodzenia naturalnego, zawiera mieszankę:
- Lactobacillus Helveticus
- Streptococcus Thermophilus
- Lactobacillus Bulgaricus
Produkcja gazu: brak
Produkcja aromatu: ***
Zastosowanie do: serów półtwardych i twardych średnio i długo dojrzewających, gdzie skrzep jest podgrzewany powyżej 43°C. Starter stosowany tam, gdzie chcemy uzyskać lepszy smak podczas dojrzewania i większy spadek pH podczas przetwarzania.
Stosowanie: Zaszczepić kulturę startową bezpośrednio w mleku roboczym. Rozmieszać przez kilka minut, aby zapewnić równomierne rozprowadzenie.
Deklaracja GMO: Produkt nie jest organizmem genetycznie zmodyfikowanym, nie został uzyskany ani uzyskany z organizmów genetycznie zmodyfikowanych zgodnie z definicjami Rozporządzenia UE 1829/2003 i 1830/2003.
Przechowywanie: Produkt przechowywać w temperaturze od 2°C do 5°C. Wytrzymuje temperatury otoczenia podczas transportu.
Na zamówienie dostępne również inne kultury startowe firmy Micromilk, w tym te, których nie mamy na stronie.