Forma Gouda - KADOVA
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Forma serowarska GOUDA / BABY GOUDA została całkowicie wykonana z wysokiej jakości tworzywa sztucznego zatwierdzonego do bezpośredniego kontaktu z żywnością.
Formy serowarskie KADOVA® składają się z 4 części: forma, siatka formy, pokrywa, siatka pokrywy. Specjalna konstrukcja siatki zapewnia odprowadzanie serwatki oraz formowanie kształtu i skórki.
Gotowe sery mają piękną, gładką skórkę, bez żadnych zagięć i nierówności.
Dostępne warianty (orientacyjna pojemność, średnica x wysokość):
- 0,2 kg (8,5 x 7 cm)
- 0,3 kg (9,5 x 7 cm)
- 0,35 kg (10 x 7 cm)
- 0,45 kg (11 x 7 cm)
- 1 kg (15 x 7,5 cm)
- 1,5 - 2 kg (18 x 15 cm)
- 3 - 3,5 kg (23 x 15 cm)
- 4 - 5 kg (26 x 14 cm)
- 5 - 6 kg (28 x 13 cm)
- 8 kg (32 x 16 cm)
- 10 kg (35 x 16 cm)
- 12 kg (39 x 17 cm)
- 15 kg (42 x 19 cm)
Poszczególne elementy składowe formy można dokupić oddzielnie w przypadku uszkodzenia.
Czyszczenie:
Wszystkie cztery elementy powinny być czyszczone osobno. Może to odbywać się poprzez zanurzenie elementów na noc w cieczy czyszczącej. Zastosowanie szczoteczki poprawia wynik końcowy.
Temperatura cieczy czyszczącej dla siatek nie może przekraczać 55° C.
Temperatura cieczy czyszczącej dla pokrywy i formy nie może przekroczyć 80° C.
Opatentowane formy serowarskie firmy Sonoco Plastics są dobrze znane na rynku pod marką KADOVA®. To jedna z wiodących marek przemysłu mleczarskiego od ponad 40 lat.
Formy serowarskie KADOVA® nadają się zarówno do tradycyjnej pracy ręcznej, jak również w pół i w pełni zautomatyzowanych procesów produkcyjnych. Formy oferowane są we wszystkich standardowych rozmiarach i kształtach. Formy KADOVA® są lekkie, praktycznie niezniszczalne, zachowują swój kształt oraz zmniejszają hałas przy produkcji (w porównaniu do form metalowych). Ich konstrukcja zapewnia mniej konserwacji, doskonałe wyniki czyszczenia i wyższy poziom higieny. Wszystkie formy serowarskie KADOVA® są produkowane z materiałów zatwierdzonych przez Agencję Żywności i Leków FDA (ang. Food and Drug Administration).