375,00 zł
Cena regularna:
399,00 zł
AT - kultura starterowa (bakterie)
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Kultury starterowe Cheese-Tek
Seria: SL
Typ: Termofilne
Nazwa: AT
Kultury starterowe do bezpośredniego zaszczepienia mleka.
Suche, mrożone kultury bakteryjne starterowe.
Starter w formie proszku (liofilizat). Opakowanie na 100 l zakręcane, umożliwia wielokrotne odsypywanie potrzebnej dawki, zakręcanie i chowanie do zamrażarki. Kultura startowa odporna na działanie wyższych temperatur podczas transportu.
Opakowanie na 100 lub 1000 L mleka.
Skład:
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
Zastosowanie:
Półtwarde i twarde odmiany sera
Charakterystyka kultur:
Optymalna temperatura dla wzrostu: 37 - 40 ° C
Produkcja gazu: -
Aktywność proteolityczna: ++++
Tolerancja na sól (50% zahamowania aktywności): 2%
Przechowywanie:
w temperaturze od -18 do -14 st. C
Pełny katalog preparatów firmy BIOCHEM do produkcji mleczarskiej (kultury starterowe, podpuszczki, chlorek wapnia i inne) dostępny pod adresem - w formacie PDF: