AT - kultura starterowa (bakterie)

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 20,00 zł

Cena regularna:

20.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Kultury starterowe Cheese-Tek
Seria: SL

Typ: Termofilne

Nazwa: AT


Kultury starterowe do bezpośredniego zaszczepienia mleka.

Suche, mrożone kultury bakteryjne starterowe.

Starter w formie proszku (liofilizat). Opakowanie na 100 l zakręcane, umożliwia wielokrotne odsypywanie potrzebnej dawki, zakręcanie i chowanie do zamrażarki. Kultura startowa odporna na działanie wyższych temperatur podczas transportu.

Opakowanie na 100 lub 1000 L mleka.

Skład:
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis

Zastosowanie:
Półtwarde i twarde odmiany sera

 

Charakterystyka kultur:

Optymalna temperatura dla wzrostu: 37 - 40 ° C
Produkcja gazu: -
Aktywność proteolityczna: ++++
Tolerancja na sól (50% zahamowania aktywności): 2%

Przechowywanie:

w temperaturze od -18 do -14 st. C

 

Pełny katalog preparatów firmy BIOCHEM do produkcji mleczarskiej (kultury starterowe, podpuszczki, chlorek wapnia i inne) dostępny pod adresem - w formacie PDF:

http://serowar.pl/upload/BIOCHEM-SEROWAR.pdf 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Inni klienci kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium