Tradycyjna forma "Gouda" (różne wymiary)
Opis
Tradycyjna forma do serów prasowanych różnego typu. Idealnie spełnia swoje zadanie do serów takich jak Gouda, Parmezan, Cheddar, Sery Szwajcarskie i inne sery prasowane.
Występuje w wielu różnych rozmiarach. Stworzona jest z grubego tworzywa, zatem wytrzymuje duże naciski. Forma wymaga użycia chusty serowarskiej.
Wszystkie formy serowarskie posiadają dziurki umożliwiające odpływ serwatki.
Formy przeznaczone do prasowania ze względu na ich konstrukcję posiadają mniejszą ilość dziurek, co zapewnia sztywność i solidność formy pod dużymi dociskami.
Forma posiada w komplecie pokrywę dociskową do prasowania.
Do mycia formy zalecamy specjalistyczny płyn do urządzeń i narzędzi mleczarskich:
http://sklep.serowar.pl/pl/p/Plyn-do-mycia-urzadzen-mleczarskich%2C-1-L/234