375,00 zł
Cena regularna:
399,00 zł
Tester pH do sera
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Tester pH HI 981032 przeznaczony jest do pomiaru pH podczas procesu produkcji sera. Wbudowana sonda posiada korpus PVDF, otwartą diafragmę, stożkową szklaną końcówkę, dzięki czemu idealnie nadaje się do bezpośredniego pomiaru pH w produktach mlecznych.
Opis
Nowa seria testerów Foodcare ze zintegrowanymi specjalistycznymi elektrodami do zastosowania w przemyśle spożywczym ( mięso, mleko, jogurty, sery ), do wina, piwa, sushi. Testery są w pełni funkcjonalnymi miernikami w cenie przystępnej zarówno dla hobbystów jak i profesjonalistów. Asortyment obejmuje mierniki pozwalające na pomiar pH w zakresie 0.0 do 14.0 pH, rozdzielczości 0.1 pH i dokładności 0.2 pH.
Tester pH HI 981032 przeznaczony jest do bezpośredniego pomiaru pH podczas procesu produkcji sera.
Mocne strony
- Ergonomiczny i prosty w obsłudze
- Przeznaczony do szybkich bezpośrednich pomiarów
- Duży wyświetlacz LCD
- Wskaźnik stabilności elektrody
- Automatyczne wyłączanie
- Diagnostyka sondy
- Długi czas pracy baterii (około 1000 godzin)
Wyposażenie standardowe
Tester zaopatrzony jest w: bufor pH 4.01 HI 70004P (2 saszetki), bufor pH 7.01 HI 70007P (2 saszetki), roztwór czyszczący z resztek sera (2 saszetki), roztwór do przechowywania elektrod, elektrolit uzupełniający, instrukcję obsługi, certyfikat jakości.
Specyfikacja
Zakres | 0.00 do 14.00 pH |
---|---|
Rozdzielczość | 0.1 pH |
Dokładność | ± 0.2 pH |
Kalibracja | Automatyczna, w 1 lub 2 punktach |
Zasilanie | bateria litowo jonowa CR2032 ± 1000 godz. |
Wymiary | 50 x 129 x 21 mm |
Waga | 40 g |
Dostępne dodatkowe roztwory kalibracyjne oraz płyny czyszczące - zobacz poniżej: "Produkty powiązane".