Termometr szpikulcowy podstawowy 0-100 st. C

Opis
Analogowy termometr z wychyłowym wskaźnikiem na szczycie termometru. Zakres temperatur -10°C - +100°C. Wyposażony w etui, które chroni termometr przed uszkodzeniami mechanicznymi.
Jest to idealny termometr dla początkujących serowarów. Pozwala kontrolować temperaturę mleka podczas procesów pasteryzacji i podgrzewania do temperatury zaprawiania podpuszczką i bakteriami. Poza tym, posłuży do kontrolowania temperatury gotowego skrzepu podczas produkcji serów, których skrzep musi być utrzymywany w odpowiedniej temperaturze przez dłuży czas lub do kontroli temperatury wody używanej do płukania skrzepu.
W celu uniknięcia zabrudzeń lub uszkodzenia szpikulec termometru należy przechowywać w plastikowej osłonce, która znajduje się w komplecie.
Szerokość produktu: 3cm
Głębokość produktu: 3cm
Wysokość produktu: 14cm
Dane techniczne:
- zakres temperatur: od 0°C do 100°C
- dokładność pomiaru: +/-2°C
wiktor kalinowski
fajny niewielki termometr, chociaż tarcza trochę mała. ale działa od 6 lat :D