Sól peklowa do domowego wyrobu mięs i wędlin

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 5,90 zł 5.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: -

Opis

Sól peklowa to specjalnie przygotowana mieszanka soli i azotynów stosowana do peklowania przetworów mięsnych. Jest polecana do domowego wyrobu wędlin. Peklowanie jest jedną z podstawowych metod konserwowania mięsa. Sól peklowa nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.

Dawkowanie soli peklowej: około 15-25 g na 1 kg mięsa lub masy kiełbasianej.

Opakowanie 0,66 kg.

Inni klienci kupili również
Sól serowarska niejodowana 1 kg
Sól serowarska niejodowana 1 kg

4,60 zł

szt.
Kminek cały
Kminek cały

7,50 zł

Cząber (wiaderko 150 g)
Cząber (wiaderko 150 g)

6,50 zł

szt.
Pieprz czarny ziarno
Pieprz czarny ziarno

13,00 zł

Koper (wiaderko 100 g)
Koper (wiaderko 100 g)

9,80 zł

szt.
Pieprz kolorowy ziarno
Pieprz kolorowy ziarno

16,50 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium