59,00 zł
Cena regularna:
69,99 zł
Sery w Europie - Beata L. Bomertówna
Opis
Sery w Europie
Beata L. Bomertówna
liczba stron: 160
Okładka: twarda
Wydawnictwo: Książka i Wiedza
Wymiary: 165 x 235 mm
Rok wydania: 2005
Ta książka pozwala zapoznać się z najpopularniejszymi w Europie gatunkami serów. Autorka przedstawia krótką historię każdego z nich, metody wytwarzania, cechy charakterystyczne: wygląd, zapach, smak, a także szczegółowe informacje dotyczące kształtu, wymiarów, wagi i opakowania, którymi wyróżnia się w sprzedaży każdy ser. Zapoznaje nas także z systemem AOC (Appelation d`Origine Controlee), stworzonym przez Francuzów, a rozpowszechnionym i w innych krajach Europy. Przepisy tego systemu gwarantują wysoką, stałą jakość najdoskonalszych europejskich serów.
Specjalny dział jest poświęcony polskiemu serowarstwu!