Sery w Europie - Beata L. Bomertówna

Dostępność: wycofany z oferty
Cena: 38,00 zł 38.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Sery w Europie
Beata L. Bomertówna

liczba stron: 160
Okładka: twarda
Wydawnictwo: Książka i Wiedza
Wymiary: 165 x 235 mm
Rok wydania: 2005

Ta książka pozwala zapoznać się z najpopularniejszymi w Europie gatunkami serów. Autorka przedstawia krótką historię każdego z nich, metody wytwarzania, cechy charakterystyczne: wygląd, zapach, smak, a także szczegółowe informacje dotyczące kształtu, wymiarów, wagi i opakowania, którymi wyróżnia się w sprzedaży każdy ser. Zapoznaje nas także z systemem AOC (Appelation d`Origine Controlee), stworzonym przez Francuzów, a rozpowszechnionym i w innych krajach Europy. Przepisy tego systemu gwarantują wysoką, stałą jakość najdoskonalszych europejskich serów.

Specjalny dział jest poświęcony polskiemu serowarstwu!

Inni klienci kupili również
 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl