Sery w Europie - Beata L. Bomertówna

Dostępność: wycofany z oferty
Cena: 38,00 zł 38.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: -

Opis

Sery w Europie
Beata L. Bomertówna

liczba stron: 160
Okładka: twarda
Wydawnictwo: Książka i Wiedza
Wymiary: 165 x 235 mm
Rok wydania: 2005

Ta książka pozwala zapoznać się z najpopularniejszymi w Europie gatunkami serów. Autorka przedstawia krótką historię każdego z nich, metody wytwarzania, cechy charakterystyczne: wygląd, zapach, smak, a także szczegółowe informacje dotyczące kształtu, wymiarów, wagi i opakowania, którymi wyróżnia się w sprzedaży każdy ser. Zapoznaje nas także z systemem AOC (Appelation d`Origine Controlee), stworzonym przez Francuzów, a rozpowszechnionym i w innych krajach Europy. Przepisy tego systemu gwarantują wysoką, stałą jakość najdoskonalszych europejskich serów.

Specjalny dział jest poświęcony polskiemu serowarstwu!

Inni klienci kupili również
Ser Labneh
Ser Labneh

42,00 zł

Jak zrobić ser w domu
Jak zrobić ser w domu

59,00 zł

Cena regularna:

69,99 zł

Najniższa cena: 69,99 zł
szt.
FJ 30 - średni kocioł + pasteryzator
FJ 30 - średni kocioł + pasteryzator

5 227,00 zł

Wyrób konserw w słoikach i puszkach
Wyrób konserw w słoikach i puszkach

64,99 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium