SLB - kultura starterowa (bakterie)
Opis
Kultury starterowe Cheese-Tek
Seria: SL
Typ: Termofilne
Nazwa: SLB
Kultury starterowe do bezpośredniego zaszczepienia mleka.
Suche, mrożone kultury bakteryjne starterowe.
Starter w formie proszku (liofilizat). Opakowanie zakręcane, umożliwia wielokrotne odsypywanie potrzebnej dawki, zakręcanie i chowanie do zamrażarki. Kultura startowa odporna na działanie wyższych temperatur podczas transportu.
Opakowanie na 100 lub 1000 L mleka.
Skład:
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Zastosowanie:
Półtwarde i rozciągliwe odmiany sera:
Mozzarella z mleka bawoła, Mozzarella Pizza, Latteria, Asiago i inne.
Do serów typu Szwajcarskiego, Emmentaler, Grouvier, itp. zaleca się nową kulturę EM:
http://sklep.serowar.pl/pl/p/EM-kultura-starterowa-bakterie/23