SERY, masło, jogurt, kefir - tradycyjny smak

Dostępność: wycofany z oferty
Cena: 35,00 zł 35.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: -
Pin It

Opis

SERY, masło, jogurt, kefir
Edith Zeltner, Lotte Hanreich

liczba stron: 175
okładka: twarda
wydawnictwo: Multico
Rok wydania: 2009


Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego?

Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał - zawsze świeży, bez konserwantów.

Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami!

Ten poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.: twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel- bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę, ser monastyrski i ser piwny, sery pleśniowe, brie, camembert, roquefort, sery półtwarde i twarde, tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan, śmietanę i masło, zsiadłe mleko, jogurt i kefir.

Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów. Praktyczny poradnik dla wszystkich domowych serowarów!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium