rabat 10%

SERY, masło, jogurt, kefir - tradycyjny smak

Dostępność: wycofany z oferty
Cena: 35,00 zł 35.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: -

Opis

SERY, masło, jogurt, kefir
Edith Zeltner, Lotte Hanreich

liczba stron: 175
okładka: twarda
wydawnictwo: Multico
Rok wydania: 2009


Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego?

Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał - zawsze świeży, bez konserwantów.

Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami!

Ten poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.: twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel- bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę, ser monastyrski i ser piwny, sery pleśniowe, brie, camembert, roquefort, sery półtwarde i twarde, tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan, śmietanę i masło, zsiadłe mleko, jogurt i kefir.

Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów. Praktyczny poradnik dla wszystkich domowych serowarów!

Inni klienci kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium