Podpuszczka - pasta jagnięca

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 15,00 zł 15.00


ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Pasta podpuszczkowa pikantna to produkt otrzymywany z żołądków jagniąt i koźląt. Tradycyjna włoska podpuszczka - pasta. Służy do wyrobu wysokiej jakości serów, przede wszystkim owczych i kozich. Podpuszczka ta daje mniej słodki, a bardziej wytrawny i pikantniejszy smak wytwarzanego sera.

 

Dawkowanie: 20-30 g na 100 l mleka (im wyższy poziom białka, tym mniej podpuszczki należy użyć).

Zaleca się rozpuścić w letniej, niechlorowanej wodzie przed dodaniem do mleka.

 

Chymozyna: 75%

Pepsyna: 25%

Aktywność: 1:13.000

Wygląd: Kremowa pasta rozpuszczalna w wodzie.

Chlorek sodu (sól): >20%

Benzoesan sodu E211: BRAK

Przechowywać w temperaturze 3-7 st. C (lodówka).

 

Dostępne opakowania: 100 g oraz 1 kg.

 

Pełny katalog preparatów firmy BIOCHEM do produkcji mleczarskiej (kultury starterowe, podpuszczki, chlorek wapnia i inne) dostępny pod adresem - w formacie PDF:

http://serowar.pl/upload/BIOCHEM-SEROWAR.pdf

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium