Papryka wędzona
Opis
Papryka wędzona (mielona) to wspaniała przyprawa, która staje się coraz popularniejsza w restauracjach najlepszych szefów kuchni, ale też w domach pasjonatów gotowania.
Produkowana jest metodami tradycyjnymi w Hiszpanii bez użycia jakichkolwiek substancji chemicznych. Wytwarza się z niej m.in. znaną hiszpańską kiełbasę Chorizo.
Powolny proces suszenia papryki w dymie z drewna dębowego, nadaje jej wspaniały, charakterystyczny smak oraz przyjemny zapach dymu wędzarniczego.
Doskonała jako dodatek do serów, zarówno wędzonych jak i nie. Nadaje im doskonały wędzony posmak i delikatną paprykową pikantność.
Również pięknie prezentuje się, gdy zostanie ją obtoczony ser.
Nasze przyprawy pochodzą bezpośrednio od producenta, z pominięciem hurtowni, czy pośredników. Gwarantuje to najwyższą świeżość i wspaniały, pełny smak!
Pakowane są w szczelne, wygodne wiaderka, które można wiele razy otwierać i zamykać.