Olcha - zrębki do wędzenia i grillowania
Opis
Zrębki stosowane do wędzenia wszystkich rodzajów serów, mięs i ryb. Kolor jaki uzyskamy w procesie wędzenia to od ciemno-złotego (słomkowego) do brązowego.
Pochodzą z naturalnego drewna olchowego (100%) z terenów ekologicznie czystych. Wolne od związków impregnujących i konserwujących. Nie zawierają frakcji pylących. Charakteryzują się optymalną zawartością wody – poniżej 11%.
Opakowanie 650 g
Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Sposób użycia:
Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół żarzącego się paleniska – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Dozowanie: 20 - 40 g / kg produktu.
Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwu centymetrową warstwę zrębków – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania – od 10 do 30 minut ( w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego produktu).