Olcha - zrębki do wędzenia i grillowania

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 8,50 zł 8.50
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Zrębki wędzarnicze z drzewa olchowego dedykowane do użycia w procesie wędzenia oraz grillowania serów, wieprzowiny, wołowiny, drobiu, ryb, jagnięciny i dziczyzny. Dzięki tym zrębkom potrawy zyskają odpowiedni, pożądany aromat i smak, a także atrakcyjny brązowowiśniowy kolor.

 

  • W 100% naturalne drewno z olchy, z terenów ekologicznie czystych. Zrębki są wolne od związków impregnujących i konserwujących, nie zawierają frakcji pylących.
  • Pozwalają uzyskać profesjonalne efekty w procesie wędzenia i grillowania.
  • Zapewniają doskonały aromat, smak i wygląd serów oraz przyrządzanej wieprzowiny, wołowiny, drobiu, jagnięciny, dziczyzny i ryb.
  • Charakteryzują się optymalną zawartością wody - poniżej 11%.
  • Bezpieczne, czyste, starannie przygotowane - wysokiej jakości produkt, który spełni oczekiwania najbardziej wymagających miłośników wędzonek i dań z grilla. 

 

Klasa 8 (frakcja średnia) - dzięki swojemu rozmiarowi (6-8 mm) zrębki nadają się zarówno do wędzarni dużych, jak i małych.

Ilość zrębków w opakowaniu (450 g) wystarczy na kilka godzin dymienia (w zależności od używanego sprzętu) - bez obaw, że zabraknie ich podczas przygotowywania Twoich ulubionych dań.

 

Naturalne, wysokiej jakości zrębki z olszyny, idealne do wędzenia i grillowania wszystkich rodzajów mięs oraz ryb. Dzięki ich odpowiedniemu dawkowaniu i wyżarzaniu, proces przygotowania potraw będzie prowadzony profesjonalnie, a gotowe dania zyskają odpowiedni aromat, smak i wygląd. Zalety tych zrębków doceni każdy miłośnik pysznych wędzonek i dań z grilla - mogą być stosowane zarówno w małych, jak i dużych wędzarniach, także w zestawie z generatorem dymu. Optymalna zawartość wody zapewnia łatwe rozpalanie zrębków i skuteczne wytwarzanie dymu wędzarniczego.

 

Sposób użycia: 

Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułóż dwucentymetrową warstwę zrębków - nie umieszczaj ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. By zrębki wykorzystać jak najbardziej ekonomicznie, można je lekko zwilżyć wodą, co ułatwi wytworzenie się większej ilości dymu. Grill przykryj pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania – od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa). 

Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni, jaką dysponujesz, zrębki umieść w generatorze dymu lub w samej wędzarni - w miejscu do tego przeznaczonym, ewentualnie w palenisku - wokół żarzącego się drewna.  

Inni klienci kupili również
Etykieta prostokątna 5x3 cm
Etykieta prostokątna 5x3 cm

16,00 zł

Pasta filata okrągła 0,2 kg
Pasta filata okrągła 0,2 kg

14,50 zł

szt.
Wędzarnia balkonowa z termometrem
Wędzarnia balkonowa z termometrem

138,99 zł

Cena regularna:

195,00 zł

Najniższa cena: 195,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium