Olcha - zrębki do wędzenia i grillowania

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 8,10 zł 8.10
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Zrębki stosowane do wędzenia wszystkich rodzajów serów, mięs i ryb. Kolor jaki uzyskamy w procesie wędzenia to od ciemno-złotego (słomkowego) do brązowego.
Pochodzą z naturalnego drewna olchowego (100%) z terenów ekologicznie czystych. Wolne od związków impregnujących i konserwujących. Nie zawierają frakcji pylących. Charakteryzują się optymalną zawartością wody – poniżej 11%.

 

Opakowanie 650 g

 

Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.


Sposób użycia:


Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół żarzącego się paleniska – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Dozowanie: 20 - 40 g / kg produktu.

Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwu centymetrową warstwę zrębków – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania – od 10 do 30 minut ( w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego produktu).

Inni klienci kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium