MSO-11 - kultura starterowa (bakterie)

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 20,00 zł 20.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Kultury starterowe Cheese-Tek
Seria: MS

Typ: Mezofilne

Nazwa: MSO-11


Kultury starterowe do bezpośredniego zaszczepienia mleka.

Suche, mrożone kultury bakteryjne starterowe. Kultura startowa odporna na działanie wyższych temperatur podczas transportu.

Opakowanie na 100 lub 1000 L mleka.

Skład:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetilactis
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris

Zastosowanie:
Świeży ser i pół-twarde odmiany sera:
Ser Koryciński, Chevre, Ser kremowy, twaróg, kwaśny ser i inne.

 

Charakterystyka kultur:

Optymalna temperatura dla wzrostu: 30 - 35 ° C
Produkcja gazu: ++
Aktywność proteolityczna: +
Aktywność fermentacyjna: +++
Tolerancja na sól (50% zahamowania aktywności): 2% NaCl

Przechowywanie:

w temperaturze od -18 do -14 st. C

 

Pełny katalog preparatów firmy BIOCHEM do produkcji mleczarskiej (kultury starterowe, podpuszczki, chlorek wapnia i inne) dostępny pod adresem - w formacie PDF:

http://serowar.pl/upload/BIOCHEM-SEROWAR.pdf 

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium