375,00 zł
Cena regularna:
399,00 zł
Liso - serowarska forma mikroperforowana
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Liso - profesjonalna mikroperforowana forma serowarska.
Kanały perforacji są krótkie: tylko 3 mm. Dla celów czyszczenia jest to idealne rozwiązanie, ryzyko zablokowania perforacji staje się znikome.
Ser z tej formy będzie miał piękny cylindryczny kształt i elegancki kąt prosty pomiędzy bokiem a spodem i górą.
Warianty - średnica wewnętrzna, wysokość, orientacyjna masa sera:
9,4 cm, wysokość 11 cm, 0,3 kg
10,9 cm, wysokość 11,5 cm, 0,5 kg
14 cm, wysokość 12 cm, 1,5 kg
19,2 cm, wysokość 14 cm, 2,5 kg
20 cm, wysokość 13 cm, 3 kg
Profesjonalne formy mikroperforowane umożliwiają prasowanie serów bez użycia chust serowarskich. Usprawnia to pracę, zmniejsza koszty i zwiększa poziom higieny. Takie formy używane są w profesjonalnych zakładach mleczarskich. Dzięki nam, najwyższa technologia może pojawić się też w Twojej serowarni lub w domu!
Opatentowana technologia produkcji, jednoelementowy wtrysk tworzywa, perforacja o wielkości od 0,2 mm do 0,7 mm - to podstawowe cechy tych produktów.
Producenci serów zwykle napotykają na problem polegający na tym, że korzystając z nowej formy serowarskiej, ich ser ma tendencję do przyklejania się do ścianek, utrudniając wyjmowanie z formy, a w wielu przypadkach powodując ostateczne pękanie sera. Nowoczesne formy mikroperforowane z naszej oferty wyprudukowane są w procesie ekskluzywnej obróbki chemicznej, która zapewnia gładkość ścianek formy zapobiegając pękaniu sera podczas wyjmowania z formy.
Formy mikroperforowane wykonane są z tworzyw: PE (polietylenu) lub PP (polipropylenu). Jakość obu materiałów jest najwyższa, całkowicie pierwotna i dostarczana przez międzynarodowe koncerny, takie jak Basf, BP i Shell.
Te dwa rodzaje tworzyw sztucznych nadają się do kontaktu z żywnością zgodnie z przepisami EWG.
Aby uzyskać większą wydajność, mikroperforacja jest wykonywana pod kątem 45º, co pozwala uniknąć zerwania łańcucha chemicznego surowca, a co za tym idzie pęknięcia formy.