Gouda - serowarska forma mikroperforowana

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 294,00 zł 294.00







ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Gouda - profesjonalna mikroperforowana forma serowarska.

Kanały perforacji są krótkie: tylko 3 mm. Dla celów czyszczenia jest to idealne rozwiązanie, ryzyko zablokowania perforacji staje się znikome.

Ser z tej formy będzie miał piękny cylindryczny kształt i elegancko zaoblone spód i górę.

gouda
 

Profesjonalne formy mikroperforowane umożliwiają prasowanie serów bez użycia chust serowarskich. Usprawnia to pracę, zmniejsza koszty i zwiększa poziom higieny. Takie formy używane są w profesjonalnych zakładach mleczarskich. Dzięki nam, najwyższa technologia może pojawić się też w Twojej serowarni lub w domu!

Opatentowana technologia produkcji, jednoelementowy wtrysk tworzywa, perforacja o wielkości od 0,2 mm do 0,7 mm - to podstawowe cechy tych produktów.

Producenci serów zwykle napotykają na problem polegający na tym, że korzystając z nowej formy serowarskiej, ich ser ma tendencję do przyklejania się do ścianek, utrudniając wyjmowanie z formy, a w wielu przypadkach powodując ostateczne pękanie sera. Nowoczesne formy mikroperforowane z naszej oferty wyprudukowane są w procesie ekskluzywnej obróbki chemicznej, która zapewnia gładkość ścianek formy zapobiegając pękaniu sera podczas wyjmowania z formy.

Formy mikroperforowane wykonane są z tworzyw: PE (polietylenu) lub PP (polipropylenu). Jakość obu materiałów jest najwyższa, całkowicie pierwotna i dostarczana przez międzynarodowe koncerny, takie jak Basf, BP i Shell.
Te dwa rodzaje tworzyw sztucznych nadają się do kontaktu z żywnością zgodnie z przepisami EWG.
Aby uzyskać większą wydajność, mikroperforacja jest wykonywana pod kątem 45º, co pozwala uniknąć zerwania łańcucha chemicznego surowca, a co za tym idzie pęknięcia formy.

Inni klienci kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium