Domowy wyrób nabiału

Dostępność: wycofany z oferty
Cena: 29,90 zł 29.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np. mozzarella, kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt, creme fraîche, masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty. Ich samodzielne robienie może być niezwykłym hobby, ale przede wszystkim daje pewność, że odżywiamy się zdrowo.

Do wytwarzania wybornego domowego nabiału nie potrzeba profesjonalnie wyposażonej kuchni. Co więcej, większość miękkich serów i innych wyrobów mleczarskich powstaje w ciągu kilku godzin, z produktów, które zazwyczaj mamy pod ręką.

Dzięki przejrzystym, prostym instrukcjom zawartym w książce sami przetworzymy świeże mleko i śmietanę w produkty zawierające żywe kultury bakterii. W książce podano także przepisy na potrawy z nabiałem w roli głównej - przekąski, dania główne, przystawki i desery. Krokietami z serem lub ciastem czekoladowym z kwaśną śmietaną mile zaskoczysz niejednego łasucha.

 

Domowy wyrób nabiału

Autor: Kathy Farrell-Kingsley
Ilość stron: 216
Format: 165x235 mm
Oprawa: Oprawa miękka
ISBN: 978-83-7773-133-8
Wydawnictwo: Wydawnictwo RM
Rok wydania: 2013

Inni klienci kupili również
Jak zrobić ser w domu
Jak zrobić ser w domu

59,00 zł

Cena regularna:

69,99 zł

Najniższa cena: 69,99 zł
szt.
Broszura informacyjna Serowar.pl
Broszura informacyjna Serowar.pl

1,00 zł

szt.
Wytwarzamy ekologiczny ser... w domu
Wytwarzamy ekologiczny ser... w domu

20,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium