Brevibacterium Linens - bakterie czerwonej mazi

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 20,00 zł 20.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Producent: -

Opis

Bakterie czerwonej mazi używa się do produkcji serów takich jak Ser Limburski ( Limburger ), sery cegiełkowe, itp.

Jest to składnik serów z czerwoną florą bakteryjną. Zapewnia pożądaną barwę sera, chroni przed niechcianymi pleśniami i znacząco wpływa na aromat.

 

Skład:

Brevibacterium Linens

 

Dawka na 100 lub 1000 litrów mleka - do wyboru powyżej.

 

Starter w formie proszku (liofilizat). Opakowania zakręcane, umożliwiają wielokrotne odsypywanie potrzebnej dawki, zakręcanie i chowanie do zamrażarki. Kultura startowa odporna na działanie wyższych temperatur podczas transportu.

Przechowywanie:

w temperaturze od -18 do -14 st. C

 

Pełny katalog preparatów firmy BIOCHEM do produkcji mleczarskiej (kultury starterowe, podpuszczki, chlorek wapnia i inne) dostępny pod adresem - w formacie PDF:

http://serowar.pl/upload/BIOCHEM-SEROWAR.pdf 

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium