Bradley Digital Smoker 4 - elektryczna wędzarnia z elektronicznym systemem kontroli
Opis
Miłośnicy wędzenia, którzy chcą mieć jeszcze lepszą kontrolę nad procesem wędzenia pokochają najnowsze modele z oferty Bradleya.
Dwa nowe modele Bradley Smoker z cyfrowym programatorem do kontroli temperatury w komorze wędzarniczej pozwalają dokładnie kontrolować czas wędzenia oraz oddzielnie sterować czasem dymienia.
Oferowany 4-półkowy model ma pojemność 76 litrów.
Obudowa malowana proszkowo, wewnętrzne powierzchnie ze stali nierdzewnej. Komora jest izolowana, zatem nie traci się ciepła oraz cała wędzarnia jest bezpieczna - nie występuje ryzyko oparzenia.
Wędzarnie posiadają automatyczny system podawania brykietów. Dostarczane są z instrukcją w języku polskim oraz przepisami.
W tym modelu możliwe jest również wędzenie na zimno.
Jako wyposażenie dodatkowe można też dokupić adapter zimnego wędzenia. Daje on możliwość podłączenia generatora do oddzielnej komory przez co grzałka wytwarzająca dym nie ma wpływu na temperaturę w komorze.
Specyfikacja:
- waga: 19.3 kg
- konstrukcja: malowana proszkiem epoksydowym, wnętrze ze stali nierdzewnej
- kolor: srebrny
- moc: 500W podczas wędzenia, 125W podczas spalania wkładów bisquettes
- zasilanie: 230-240V / 50Hz/ 2,5A
- 4 regulowane półki na wędzone produkty
- termometr wewnętrzny
- temperatura maksymalna: 200 st. C
- sterowanie cyfrowe: czas, dym, temperatura
- wymiary (wys./szer./dł.) w cm: 86/51/46
- w zestawie instrukcja obsługi
Wkłady bisquettes do tej wędzarni są do nabycia oddzielnie.